Novosti – Udruga Spajalica provela je projekt Pedaliram i zdravo biram

PRIPREMA

Nakon uspješno provedenog projekta „Zeleni bicikl Dalmacije“ u 2015. godini, koji je sufinanciran od strane Splitsko-dalmatinske županije, važnost aktivnog života i rekreacije prepoznata je i kroz projekt „Pedaliram i zdravo biram“ koji se sufinancira kroz natječaj SDŽ kao projekt od općeg značaja i u 2016. godini.

U projektu je zamišljeno kroz zabavno-edukativne sadržaje (Pub-kviz) potaknuti mlade na razvoj svijesti o biciklu kao idealnom prijevoznom sredstvu, čijim korištenjem dajemo doprinos zdravom i čistom gradu, vlastitom zdravlju, te poboljšanju kvalitete života.

Forma bike kviza zamišljena je na način da timovi (2-4 sudionika) vrše prijavu pod proizvoljno odabranim imenom i u roku od 7 dana se samostalno educiraju o dodijeljenim temama kviza.

Pitanja su podijeljena po setovima od 10 pitanja:

„Bicikliram kroz povijest“

„Zdravlje na 2 kotača“

„Vozim sigurno“

„Putujem jeftino“

Tim koji prikupi najveći broj bodova osvaja 4 servis usluge specijalizirane Bike prodavaonice „Extreme shop“ – Split.

Kako se projekt provodi u partnerstvu sa Biciklističklim klubom „Stina“, članovi će održati predavanje na temu „Važno je o biciklu znati“ koje je osvrt na teme i pitanja prethodno održanog Pub kviza.

PROVEDBA

Udruga Spajalica je provela projekt „Pedaliram i zdravo biram“ čije aktivnosti su financirane iz Proračuna Splitsko-dalmatinske županije.

Provedbom projektnih aktivnosti ostvareni su ciljevi među kojima su i razvoj svijesti o zaštiti okoliša te o važnosti trenutnog djelovanja za dobrobiti i održivi razvoj budućih generacija, pri čemu je naglasak stavljen na rekreaciji kao načinu  za brigu o vlastitom mentalnom i fizičkom zdravlju uz pridržavanje zakonskih pravila koja se odnose na sigurnost u prometu.

Sve aktivnosti provedene su u razdoblju od 1. svibnja 2016. godine do 6. srpnja 2016. godine.

Kviz se održao 6. srpnja 2016. godine u prostorijama Caffe bar-a „Academia“. Na kvizu je sudjelovalo ukupno 28 mladih osoba koji su odgovarali na 40 tematski određenih pitanja, a za pobjednički tim su osigurane nagrade sponzora Extreme Bike Shop iz Splita.

Po završetku kviza, članovi iz partnerske organizacije BK „Stina“ održali su edukaciju za sve prisutne na temu „Važno je o biciklu znati“. Edukacijom su se svi sudionici upoznali detaljnije sa temama kviza, čime su dodatno proširena znanja o biciklu kao prijevoznom sredstvu, te dobrobitima svakodnevnog korištenja.

Projektom su nabavljeni i stalci za bicikle koji su postavljeni pred prostorijama Udruge, čime se omogućilo njihovo stalno korištenje članovima Spajalice i motiviralo sudionike kviza na dolazak biciklom.

^E78B16174727F692FF305D47DC197D4736CBD916AC2461F955^pimgpsh_fullsize_distr
^348B37A6A46D9ADFC66858A4FA72C9D099B20E4E156C01A7ED^pimgpsh_fullsize_distr